Taarfgoed op de N8 van Wommelgem.

Christoff en Dj FRANK zetten Kerkplaats in vuur en vlam: N8 serveert ook enige echte Wommelgems bier

De broers Björn en Sven Geysels met Peter Verdijck (rechts) tonen de nu volledige affiche van de N8 van Wommelgem met als toppers Christoff en dj FRANK. — © JAA

WOMMELGEM –

Met Christoff hebben de broers Sven en Björn Geysels en hun kameraad Peter Verdijck weer een klepper te pakken om de affiche van hun derde N8 van Wommelgem mee te vervolledigen. De charmezanger zal geen moeite hebben om de Kerkplaats in vuur en vlam te zetten, zeker niet nadat dj FRANK en The Amazing Flowers het plein en de verwachte 2.500 bezoekers hebben opgewarmd. “Om onze sterke band met Wommelgem te onderstrepen, schenken we het enige echte Wommelgmse bier van Brouwerij Taarfgoed”, verklappen de organisatoren nog een primeur.

 

Jan Auman

De drie veertigers beginnen de voorstelling van hun festival met wat ze zelf nog altijd de belangrijkste mededeling vinden. “De N8, die dit jaar plaatsvindt op zaterdag 19 augustus, blijft nog altijd een gratis familiefestival”, onderstreept Sven Geysels. “We zijn ook burgemeester Frank Gys (N-VA) en het hele gemeentebestuur dankbaar voor de medewerking op onder meer logistiek vlak. Zonder die steun en die van onze trouwe, veelal lokale sponsors zouden we dit nooit kunnen klaarspelen.”

Na de vertrouwde starter The Partybar zullen dit keer The Amazing Flowers het vuur aan de lont steken. “Elke keer opnieuw ontploft er een bom wanneer The Flowers het podium betreden en wordt het publiek meegesleurd in een rollercoaster van covers die iedereen kent”, weet Peter Verdijck als ervaringsdeskundige.

Hij en de broers Geysels zijn heel blij dat dj FRANK na zijn gesmaakte optreden op de N8 van 2022 deze zomer al opnieuw vanuit zijn Schoten het Albertkanaal en de E313 oversteekt richting Wommelgem. Hij zal dit keer als afsluiter optreden vanaf middernacht en zo mogelijk voor nog meer ambiance te zorgen. Het is precies twintig jaar geleden dat Frank – die voluit Van Herwegen heet – als producer met ‘Summer Jam’ van The Underdog Project een zomerhit op wereldschaal scoorde. Dat jubileum zal ook in Wommelgem niet onopgemerkt voorbijgaan.

Christoff komt met zijn gebruikelijke overgave én zijn liveband. — © RR

Christoff

Tussendoor wordt de rode loper uitgerold voor een van de grote mijnheren van de Vlaamse showbizz. Christoff De Bolle beter bekend als Christoff. Op 15-jarige leeftijd nam hij deel aan de Soundmixshow met ‘Voor jou’ van zijn grote idool Luc Steeno. Sinds 1995 is Christoff niet meer weg te denken uit het Vlaamse artiestenlandschap. Met zijn eerste succesvolle nummer ‘Onder de Toren’, werd Christoff een begrip. Samen met zijn zus Lindsay bracht hij duetten uit. Naast zijn solocarrière is Christoff sinds 2015 onderdeel van het schlagertrio Klubbb3.

In Wommelgem komt hij met zijn liveband optreden. Onder meer de hits ‘Sweet Caroline’, ‘Zeven Zonden’ en ‘Een ster’ staan op de setlist, net als zijn jongste single ‘Dit ben ik’, waarin Christoff openlijk zingt over zijn coming out als homoseksueel. En wellicht grasduint de Vlaamse zanger die vaak in Spanje resideert ook uit het oeuvre van zijn goede vriend Will Tura, met wie hij zeven jaar geleden nog samen een album opnam.

Hepta en Drommel van Taarfgoed

In primeur geschonken op de N8 van Wommelgem: deze plaatselijke brouwsels. — © JAA

Schepen Alex Helsen (N-VA) zorgt voor de presentatie op het podium voor het oude gemeentehuis en de scouts van Wommelgem zullen naar mooie traditie de bar bemannen om een centje bij te verdienen.

“De scouts zullen daarbij in primeur het enige echte Wommelgemse bier schenken”, kondigt Bjorn Gysels nog een nieuwtje aan. “Hepta en Drommel zijn lekkere dorstlessers die Guy Van der Avort, Eddy De Keyser, Olivier Henne, Johan Geuens, Walter Nelis en Frank Van Haerenborgh als gepassioneerde bierliefhebbers in hun brouwerij Taarfgoed aan de Van Asschestraat op artisanale wijze maken. Aan het logo, dat niet toevallig de vorm van Fort 2 heeft en waarop ook enkele evertjes figureren, zie je al dat ook zij en hart voor Wommelgem hebben.”

De Drommel is een stevige tripel (8,5%) goudblond van kleur. Hij heeft de smaak van het graan dat nog op het veld staat. Licht zoetig zoals de kus van de boerendochter of boerenzoon, zo beschrijft Guy Van der Avort het zelf erg beeldend. De Hepta is een frisse en smaakvolle pils (5%). “Gemaakt met Tsjechisch geduld en Oemmelegoemse passie”, aldus de amateurbrouwers.

Dj FRANK tijdens zijn optreden op de volle Kerkplaats vorig jaar. — © Sam Lacasse

Het historische gemeentehuis van Wommelgem en de oude schandpaal De Kaak vormen op 19 augustus weer het mooie decor voor het gratis zomerfestival N8. — © Sam Lacasse

Scroll naar boven